"Koen Broos plaatst zich met opzet volledig buiten die autoreferentiële wereld waarin niets nog verrast en alles moet geruststellen. Met zijn foto’s lijkt hij eerder het tegendeel na te streven: de fotografie redden uit de klauwen van de dominante beeldcultuur van het herkenbare, voorspelbare en herhaalbare." (Harold Polis, 2015)

 

Koen Broos (°1972) woont in Antwerpen. Van meet af aan specialiseerde hij zich in schrijversportretten en theaterfotografie en bepaalde hij mee de identiteit van culturele instellingen en bedrijven. Binnen de grenzen van een opdracht hanteert hij vrij zijn eigen taal. 

Hij werkt met en voor o.a. Sidi Larbi Cherkaoui/EASTMAN, Toneelhuis antwerpen,KVS, theater Zuidpool, compagnie de koe, transparant, theater stan, lod, berlin, Inne Goris en voor literaire uitgeverijen. Voor het internationale muziekensemble graindelavoix begeleidt hij de scenografie en verzorgde hij licht-en setdesign bij de film Ossuaires en is de DOP voor de nieuwe film Outlandish over thomas more utopia. Met inne goris en stef stessel maakte hij de theater installatie “HUIS” die nu door vlaanderen, UK en Frankrijk reist. 

Hij exposeert autonoom werk dat hij verzamelt in genummerde reeksen. Zo stelde Koen Broos tentoon in C-Mine Cultuurcentrum Genk, Galeria ASVS Porto, Flachlandfestival Berlijn, Catapult Antwerpen, Toneelhuis / BOURLA Antwerpen, Kaaitheater Brussel, Workplace Antwerpen, ELIM Art Kapellen, CC Mechelen ( fictie in de fotografie), Antwerp photo , iconobelge expo 2018, vanaf 11 oktober 2019 in de posterie Roeselaere.

  

 

image1.JPG

interview tijdens de donkere kamer cmine, genk