"Koen Broos plaatst zich met opzet volledig buiten die autoreferentiële wereld waarin niets nog verrast en alles moet geruststellen. Met zijn foto’s lijkt hij eerder het tegendeel na te streven: de fotografie redden uit de klauwen van de dominante beeldcultuur van het herkenbare, voorspelbare en herhaalbare." (Harold Polis)

 

Koen Broos (°1972) woont in Antwerpen. Van meet af aan specialiseerde hij zich in schrijversportretten en theaterfotografie en bepaalde hij mee de identiteit van culturele instellingen en andere. Binnen de grenzen van een opdracht hanteert hij vrij zijn eigen taal. 

Hij werkt met en voor o.a. compagnie de koe, Inne Goris, Sidi Larbi Cherkaoui/EASTMAN, Toneelhuis antwerpen, KVS, theater Zuidpool, transparant, theater stan, lod, berlin en voor literaire uitgeverijen. Voor het internationale muziekensemble graindelavoix  verzorgde hij tot 2020 het licht-en setdesign van vele voorstellingen en is de DOP voor de film Outlandish over thomas more utopia. Met inne goris en stef stessel maakte hij de theater installatie “HUIS” die door vlaanderen, UK en Frankrijk reisde, nu werken ze aan "OPHELIA" voor de Vlaamse Opera, het paleis en LOD, waarvoor koen broos de DOP van deze theaterfilm installatie is.

Voor het MAS (museum aan de stroom, Antwerpen) maakt hij voor de nieuwe tentoonstelling "Vracht", een reeks van 6 video's  en een reeks foto's die de thema's en scenography van de expo mee maken, te bekijken vanaf 11 december 2021 en dat tot 2031!

Hij exposeert autonoom werk dat hij verzamelt in genummerde reeksen. Zo stelde Koen Broos tentoon in C-Mine Cultuurcentrum Genk, Galeria ASVS Porto, Flachlandfestival Berlijn, Catapult Antwerpen, Toneelhuis / BOURLA Antwerpen, Kaaitheater Brussel, Workplace Antwerpen, ELIM Art Kapellen, CC Mechelen ( fictie in de fotografie), Antwerp photo , iconobelge expo 2018, Roeselaere, CC Brasschaat en andere .

Millenium Images 
beeldbank te londen, biedt vanaf oktober 2020 een deel van mijn illustratieve werken aan voor publicaties 

Millennium operates in the field of contemporary photography.

https://www.milim.com/

 

image1.JPG

interview tijdens de donkere kamer cmine, genk

 

 

koen-collage.jpg

snapshots