Koen Broos werkt met fotografie, exploreert in zijn werk de balans tussen radicaliteit, esthetiek en licht. Zijn foto's kenmerken zich door extreme kadrering, hypnotiserende kleuren en een spel met herkenbaarheid. Hij zoekt naar de essentie in het tijdelijke en vermijdt vrijblijvigheid, strevend naar beelden die de kijker uitdagen.

Esthetisch beloont hij zijn publiek met betoverende beelden, waarbij licht centraal staat.  Zijn benadering gaat veel verder dan registratie, met een focus op het onthullen van het onverklaarbare en verontrustende. Zijn radicaliteit dient niet om te choqueren, maar om de juiste vorm voor de inhoud te vinden. In theaterfotografie tracht Broos de energie op het podium vast te leggen en nodigt hij de kijker uit om de diepere lagen van de voorstelling te ontdekken.

In een beeldverzadigde wereld gaat Broos tegen de heersende cultuur in, onttrekt zich aan het herkenbare en richt zich op schaduw, schemerduister en het nog niet geziene. Zijn werk is een opstand tegen rationaliteit en een zoektocht naar de verborgen belofte in onze omgeving.

Hij exposeert autonoom werk dat hij verzamelt in genummerde reeksen. Zo stelde Koen Broos tentoon in DMW Gallerij antwerpen, C-Mine Cultuurcentrum Genk, Galeria ASVS Porto, Flachlandfestival Berlijn, Catapult Antwerpen, Toneelhuis / BOURLA Antwerpen, Kaaitheater Brussel, Workplace Antwerpen, ELIM Art Kapellen, CC Mechelen ( fictie in de fotografie), Antwerp photo , iconobelge expo 2018, Roeselaere, CC Hasselt, cc de factory Zaventem en andere .

The Baltic series/serie 9  seze reeks is gemaakt in de baltische staten in 2022 en is vanaf mei 2024 te zien in Brugge.

Hij werkt met en voor o.a. compagnie de koe/ de hoe, Inne Goris, ecce, Sidi Larbi Cherkaoui/EASTMAN, opera ballet Vlaanderen, Toneelhuis antwerpen, KVS, theater Zuidpool, transparant, theater stan, lod, berlin en voor vele literaire uitgeverijen. Voor het internationale muziekensemble graindelavoix  verzorgde hij tot 2020 het licht-en setdesign van vele voorstellingen en is de DOP voor de film Outlandish over thomas more utopia. Met inne goris en stef stessel maakte hij de theater installatie “HUIS” die door vlaanderen, UK en Frankrijk reisde, in 2021 werkte  ze aan "OPHELIA" voor de Vlaamse Opera, het paleis en LOD, waarvoor koen broos de DOP van deze theaterfilm installatie is.

Voor het MAS (museum aan de stroom, Antwerpen) maakt hij voor de nieuwe tentoonstelling "Vracht", een reeks van 6 video's  en een reeks foto's die de thema's en scenography van de expo mee maken, te bekijken tot 2031!

Millenium Images 
beeldbank te londen, biedt vanaf oktober 2020 een deel van mijn illustratieve werken aan voor publicaties 

Millennium operates in the field of contemporary photography.

https://www.milim.com/

 

 

 

image1.JPG

interview tijdens de donkere kamer cmine, genk